Windscherm
Vervoer

Wil je een windscherm voor je scooter? Deze soorten kun je uit kiezen

Een windscherm voor je scooter is bijna onmisbaar in Nederland. We hebben te maken met extreme weersomstandigheden die het soms moeilijk maken om te zien. Ook kan wind behoorlijk in je kleren kruipen waardoor je het erg koud krijgt. Een windscherm voor je scooter maakt hier een einde aan. 

Windscherm breed stuur

Hoog windscherm

Het klinkt logisch: een hoog windscherm is altijd beter. Je houdt er immers meer mee tegen, van regen tot wind en sneeuw. Maar een hoog windscherm betekent ook meer onderhoud. Je hebt immers meer oppervlakte om schoon te maken. Daarnaast maakt een hoog windscherm je scooter vatbaar voor windstoten wanneer deze stil staat. Hij zal wellicht sneller omvallen bij storm en ander extreem weer. In dat geval is het sowieso aan te raden om een scooter binnen te zetten, bij voorkeur in een garage.

Laag windscherm

Een laag windscherm beschermt je tegen alle standaard omstandigheden zoals vliegjes in je gezicht, windstoten en lichte regen. Je kunt er vaak nog wel deels overheen kijken en het beschermt je gezicht dus minder goed dan een hoog windscherm. Je hebt er wel minder onderhoud aan en je kunt er alsnog prima mee rijden.

M2 trading

Verschillende tinten

Een windscherm heb je in verschillende kleuren. De tint van je scherm beïnvloed in hoeverre je er doorheen kunt kijken en wat je dan ziet. Vooral bij sterke zon is een scherm met een tint prettig. Daarnaast is het natuurlijk een kwestie van smaak.