Geen categorie

Waarom een e-bike de beste keuze is

Voor mensen met keuzestress kan het aanschaffen van een nieuwe fiets al een grote opgave zijn. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een fiets van kwaliteit die duurder is, maar wel lang mee gaat. Maar misschien kies jij juist voor een fiets van een mindere kwaliteit die goedkoper is omdat jij jouw fiets vaak bij een treinstation laat staan. Verder moet je de keuze maken tussen een herenfiets of een damesfiets of ga jij toch een een sportieve mountainbike. Kortom er zijn talloze keuzes die jij moet maken voordat je een fiets kunt kopen. In dit artikel ga ik je helpen om alvast 1 van deze keuzes te kunnen maken. En dat is namelijk de keuze of jij voor een normale of voor een elektrische fiets moet kiezen. 

De voordelen van een e-bike

E-bikes maken de drempel om naar je werk te fietsen kleiner. Ben jij iemand die net te ver van zijn werk woont om te fietsen? Dan ben jij waarschijnlijk ook iemand die of met de auto of met het openbaarvervoer naar zijn werk reist. In de auto sta je vaak in ochtend vast in de ochtendspits en al werk jij van 9 tot 5 is het op de terugweg waarschijnlijk weer raak. Dit kan natuurlijk een groot irritatiepunt voor jou zijn. Al ga jij elke dag met het openbaarvervoer naar je werk heb je waarschijnlijk nog meer irritatiepunten. Zo rijden de bussen nooit precies wanneer jij wilt. Je moet dus altijd opzoeken hoe laat de bus vertrekt. Verder heb je natuurlijk geen privacy in zo overvolle bus en is het comfort vaak ook ver te zoeken. Wanneer je met een e-bike naar je werk kunt gaan verdwijnen deze irritatiepunten als sneeuw voor de zon. Je kunt namelijk naar je werk gaan wanneer je wilt en ook op de terugweg hoef je geen rekening te houden met de vertrektijden van de bus of trein. Verder zijn er natuurlijk geen files op de fietspaden en zorgt de elektrische aandrijving van de fiets er ook nog eens voor dat jij supersnel thuis bent. 

De nadelen van een normale fiets

Normale fietsen ondersteunen je natuurlijk niet tijdens het fietsen. Wanneer je fietst naar je werk en je hebt wind tegen moet je aardig aanzetten om op tijd te komen. Deze inspanning zorgt er in veel gevallen voor dat je begint te transpireren. Eenmaal op het werk aangekomen zie je dat het transpireren ervoor heeft gezorgt dat je enorme zweetplekken ziet op je overhemd. Natuurlijk niet zo fris voor je collega’s om je heen. En waarschijnlijk ben je ook de hele dag bezig met zweetplekken te bedekken, waardoor je werk er ook nog eens onder gaat lijden. Het aanschaffen van een e-bike had deze ongemakkelijke situatie kunnen voorkomen. Denk goed na over de voordelen van een e-bike en de nadelen van een normale fiets. Ik weet bijna zeker dat je tegen jezelf zegt: ik wil liever een e-bike kopen