Verschillende types bromfietsverzekeringen

Het is belangrijk om jouw bromfiets (denk aan een brommer en scooter) goed te verzekeren. Dit is ook verplicht als je de weg op gaat: zonder verzekering mag je dus niet rijden. Er bestaan verschillende dekkingen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA-plus en All-risk. Wat is het verschil? En welke past het beste bij jouw situatie? Lees verder voor handige informatie!

WA-verzekering

Deze verzekering is het goedkoopst. En zoals je je misschien kunt voorstellen, dekt-ie dus ook het minst. Je krijgt geen vergoeding als je brommer wordt gestolen of er schade wordt aangedaan. Deze is daarentegen wel verplicht voor alle gebruikers, dus deze zal je op z’n minst moeten aanschaffen. Gebruik je je brommer heel weinig, is hij al oud of heeft-ie een lage dagwaarde? Dan is deze brommerverzekering het beste voor jou. 

WA-plus verzekering 

Meer dekking en zekerheid? Dan is deze keuze beter. Hierbij ben je verzekerd voor schade en letsel die je aanricht bij anderen. Bij jou daarentegen wordt het niet vergoedt. Je zal dan dus voor een nog hogere verzekering moeten kiezen. 

All-risk verzekering

Helemaal met een fijn en zeker gevoel op pad neem je dit type bromfietsverzekering. Je bent dan verzekerd tegen diefstal en schade dat je bij anderen aandoet, maar ook wat zij bij jou aanrichten. Hij is echter wel een stuk duurder. Heb je een nieuwe scooter? Of een duurdere variant? Dan is deze waarschijnlijk het beste voor jou. 

Bekijk dus goed wat de staat van jouw bromfiets is, wat je budget is en waar je een fijn en zeker gevoel bij krijgt. Alleen zo ga je met een gerust gevoel op pad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *