Redenen waarom een fietscomputer onmisbaar is

Met een fietscomputer haal je meer uit je fietstocht. Of je nu een recreatieve of een sportieve fietser bent: met een fietscomputer krijg je een hoop extra inzicht. Fietscomputers zijn er in verschillende soorten en met verschillende mogelijkheden, maar welke moet je kiezen? Als je af en toe voor de lol een eindje fietst, heb je waarschijnlijk andere wensen dan wanneer je een paar keer per week op de trappers staat om je zelf tot het uiterste te drijven. Een fietscomputer kopen kan best lastig zijn. In dit artikel probeer ik wat verduidelijking te brengen.

Fietscomputer voor recreatieve fietsers

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, hangt het type fietscomputer dat je nodig hebt vaak af van het type fietser dat je bent. Als je er met mooi weer graag op uit gaat om te genieten van de buitenlucht en de natuur, dan heb je in veel gevallen voldoende aan een model dat de afstand, de tijd en eventueel de snelheid meet. Alle fietscomputers beschikken standaard over deze functies. Basismodellen zijn over het algemeen goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te bedienen, omdat zij slechts over een aantal functies beschikken. Daarnaast kun je kiezen uit een draadloos exemplaar of een model mét draad. Een fietscomputer bestel je eenvoudig en betrouwbaar online, bijvoorbeeld via Fietscomputer-shop.nl.

Fietscomputers voor sportieve fietsers

Doe je aan wielrennen of hou je van mountainbiken? Over het algemeen ben je dan op zoek naar een wat uitgebreider type fietscomputer. Naast snelheid, afstand en tijd meten uitgebreidere fietscomputers onder andere de cadans, de hartslag, de hoogte en registreren zij de GPS-locatie. De GPS-gegevens kun je na een fietstocht importeren in verschillende applicaties en zo hou je gemakkelijk je ritten bij. Ook beschikken sommige fietscomputers met GPS-tracking over een navigatiefunctie. Dit kan ook handig zijn als je een recreatieve fietser bent. Doordat uitgebreidere fietscomputers over meerdere functies beschikken, zijn ze vaak iets lastiger te bedienen dan basismodellen. Daartegenover staat natuurlijk wel dat je er een hoop interessante informatie uit terugkrijgt!