Bikesland

Pimp je eigen fiets

Vrijwel iedere Nederlander heeft een fiets. Sommigen hebben er zelfs meer dan een. Wanneer je in een grote stad kijkt, zwermt het van de fietsen. Toeristen kijken er hun ogen uit. Maar op drukke plekken als het centraal station van een grote stad staan zo veel fietsen, dat het best mogelijk is dat je de jouwe daar kwijtraakt. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je fiets een beetje op te pimpen. Daarbij worden opvallende fietsen minder snel gestolen. Je fiets is makkelijk te zien, ziet er leuk uit en wordt niet gestolen. Dat is pas een win-win-win situatie! Maar waar begin je?

De nodige reparaties

Als je toch aan de slag gaat met het pimpen van jouw fiets, kun je best meteen kijken of er nog reparaties nodig zijn. Je kunt wel een hele vrolijke fiets maken, maar als deze nog steeds piept en kraakt, is dat natuurlijk niet top. Je kunt fietsonderdelen online kopen. Kijk dus goed wat je nodig hebt, doe hier en daar een drupje olie en kijk of je banden nog hard zijn en ga vervolgens aan het oppimpen.

Een felle kleur

Een felle kleur zorgt al snel voor een opvallende fiets. En een opvallende fiets wordt minder makkelijk gestolen. Daarbij staat het leuk. Tijdens het versieren van jouw fiets kun je kiezen voor een kleur die echt bij jou past. Het verven van je fiets is heel makkelijk. Je begint met een grondlaag, zodat je zeker weet dat de verf goed blijft zitten. Vervolgens komt het leuke deel: de door jou gekozen kleur! Deze kun je met speciale spuitbussen gemakkelijk en snel aanbrengen op jouw fiets. Vervolgens kun je ervoor kiezen een doorzichtige verf er overheen te spuiten. Dit zorgt voor een gladde, glanzende afwerking. En klaar is kees!

Bijpassende accessoires

Naast een leuke kleur kun je ook kijken naar leuke accessoires voor jouw fiets. Denk bijvoorbeeld aan een mand voorop, handig en leuk! Verder kun je kijken naar hippe fietstassen, bloemenkransen, stickers, een toffe fietsbel of mooie jasbeschermers. Je kunt een heleboel kwijt op jouw fiets. 

Goede verlichting

Misschien minder stijlvol en leuk, maar daardoor niet minder belangrijk: verlichting. Goede verlichting houdt jou ‘s avonds en ‘s nachts veilig tijdens het fietsen. Tegenwoordig kun je over losse fietslampjes kopen, maar die gaan niet lang mee en zijn slecht voor het milieu. Kijk dus liever naar een fietslamp op batterijen. Deze hoef je niet weg te doen als hij ermee ophoudt: je doet er simpelweg nieuwe batterijen in. Een andere duurzame optie voor een fietslamp is een oplaadbare fietslamp. Deze laadt je ‘s nachts op en de volgende ochtend is ‘ie weer klaar voor gebruik. Ideaal!

Met deze tips kun jij weer stijlvol en veilig op pad. En je zult je fiets altijd makkelijk terugvinden, hoe druk het ook is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *