Je kunt een e bike op afbetaling kopen en ook duurzamer reizen

Wil je duurzamer reizen, maar heb je niet voldoende budget voor een elektrische fiets, dan kun je je e bike op afbetaling kopen. Deze optie wordt door veel fietshandelaren aangeboden en geeft jou de mogelijkheid om je betaling in termijnen onder te verdelen. Je krijgt dan niet te maken met één groot bedrag, maar met een aantal kleinere bedragen en dat is natuurlijk veel gemakkelijker te realiseren. Als jij van plan bent om een e bike op afbetaling uit te kiezen, dan zijn er enkele aandachtspunten om op te letten. Hier vind je alles wat je moet weten om dat veilig te doen.

Hier moet je op letten bij een e bike op afbetaling

Er zijn verschillende manieren waarop je een e bike op afbetaling kunt kopen. De fietsenwinkel biedt je waarschijnlijk meerdere opties aan, waaruit jij een keuze kunt maken. Wat dan belangrijk is, is dat je de volgende punten goed in de gaten houdt:

  • Koop geen e bike op afbetaling als je je ook de termijnen niet kunt veroorloven. Je wilt je niet elke termijn zorgen maken over hoe je dat nu weer gaat betalen. Zorg ervoor dat de termijnen voor jou gemakkelijk te betalen zijn, ook als je financiële situatie verandert.
  • Let goed op de rente. Er zijn fietsenwinkels die je een e bike op afbetaling verkopen zonder rente en anderen vragen dat wel. Als er sprake is van rente, dan betaal je uiteindelijk altijd meer. Kies altijd de meest gunstige aanbieding die voor jou beschikbaar is.
  • Lees daarna de kleine letters nog even goed door. De ene kredietverstrekker leent meer dan de andere, bijvoorbeeld, en bij de ene wordt er wel een financiële controle gedaan van je situatie en bij de andere niet.

Nu ga je je fiets uitkiezen

Als je tevreden bent over een kredietverstrekker en je vertrouwt de lening die ze je aanbieden, kun je op zoek gaan naar een goede e bike op afbetaling te kopen. En dan zijn er een groot aantal mogelijkheden.

  1. Het soort fiets

Er zijn e-bikes in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een vouwfiets, een bakfiets, een stadsfiets, een sportfiets of een kinderfiets. Zorg ervoor dat de e-bike die je op afbetaling gaat kopen aansluit bij jouw situatie.

  1. De accu

Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe meer kilometers je ermee kunt rijden voordat deze leeg raakt en dus opnieuw opgeladen moet worden. Ben je van plan de auto vaker te laten staan en de grotere afstanden met je lichtgewicht elektrische fiets te gaan doen? Kies dan zeker voor een e-bike met een grotere accu.

  1. De motor

Er is ook een e bike op afbetaling met de motor aan het voorwiel, aan het achterwiel of bij de trapas. Een motor aan het voorwiel is het goedkoopste, maar geeft je het gevoel dat de fiets getrokken wordt. Kies je voor een motor in het midden of aan het achterwiel, dan ervaar je het meeste comfort en voelt het fietsen natuurlijk en is het sturen gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *