Geweldige banen voor fietsliefhebbers

Mei is de Nationale Fietsmaand en de Nationale Fiets naar Werkweek van dit jaar is 11-15 mei. Fietsen is een geweldige manier om van en naar het werk te komen, maar als dat niet genoeg fietstijd voor je is, zijn er genoeg banen die je betalen om met fietsen te werken. Hier zijn 3 geweldige banen voor fietsliefhebbers.

Fietskoerier

Fietskoeriers, ook wel bezorgers genoemd, bezorgen gevoelige documenten, kleine pakketjes en soms eten aan klanten. Fietskoerier zijn is een geweldige baan voor iemand die van fietsen houdt. Je rijdt het grootste deel van je dienst op de fiets, het tempo is hoog en er is veel variatie omdat je elke dag op verschillende locaties bezorgt.

Mensen die als fietskoerier werken, moeten mogelijk hun eigen fietsen leveren en deze in goede staat houden. Sommige banen als fietskoerier zijn contract functies, maar er zijn ook mogelijkheden om werknemer te worden. Andere werkgevers, zoals EV Boosters, bieden weer electric vehicle jobs aan, bij deze fietskoerier banen krijg je een elektrische fiets waarmee je je werk uitvoert.

Medewerker fietsenwinkel

Naast fietskoerier is het ook mogelijk om in een fietsenwinkel te werken of er eentje op te richten. Hierdoor sleutel je veel aan fietsen, of verkoop je ze! Elke dag is anders, omdat je met verschillende mensen in aanraking komt. 

Fietsmonteur

Fietsmonteurs werken in fietsenwinkels of hebben hun eigen winkels om mensen te helpen bij het repareren en onderhouden van hun fietsen. Gemeenschappelijke vaardigheden die nodig zijn om aan de slag te gaan, zijn onder meer het vermogen om echte wielen te maken, remmen en derailleurs aan te passen en lekke banden te verwisselen. Als je eenmaal je voet tussen de deur hebt, is het belangrijk om te blijven leren over fietsen – er is een diepe geschiedenis en de technologie blijft evolueren. Kennis van een specifieke fiets discipline of -tijdperk – bijvoorbeeld weg- of mountainbiken of vintage fietsen – is een pluspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *