Geen categorie

Dingen waar je niet meer zonder kunt

In het leven zijn er een paar dingen waar je niet zonder kunt. Sommige van deze dingen verschillen heel erg aan het tijdperk, terwijl sommigen juist tijdloos zijn. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit wanneer je leeft, liefde, gezelschap en vriendschap zijn altijd dingen die nodig zijn in het leven. Maar de dingen die verschillen per tijdperk kunnen heel erg verschillen. Het ligt eraan wat belangrijk is in de huidige maatschappij, wat het best wel logisch maakt dat het heel anders kan zijn. Tegenwoordig heb je hele andere dingen nodig in je leven dan zelfs maar 20 jaar geleden. Maar wat voor dingen je vroeger nodig had is nu niet meer echt belangrijk, dit kan je namelijk toch niet meer veranderen. Dus wat zijn nou de dingen waar je nu in het dagelijks leven gewoon niet meer zonder kan?

Je telefoon is onmisbaar

Nu klink ik misschien wel als zo'n oude man die aan het klagen is over de jeugd van tegenwoordig met hun mobieltjes en hun andere hippe gadgets, maar het is gewoon een feit. In de huidige maatschappij is een telefoon zo onmisbaar geworden, dat een wereld zonder dit handige apparaatje gewoon niet meer in te beelden is. Je gebruikt het overal voor, contacten onderhouden, afspraken maken, allerlei dingen opzoeken, en zelfs spelletjes spelen. Alles kan op je mobiel, en je bent er eigenlijk compleet afhankelijk van. Wil je de weg weten naar je volgende afspraak? Dan pak je nu de kaart er niet meer bij, je kan het toch gewoon makkelijk opzoeken op je mobieltje. En wil je afspreken met een van je vrienden? Geen geklooi meer met een brief of iets dergelijks, gewoon een simpel whatsappje en jullie zijn binnen no time ergens een hapje aan het eten! Belangrijk en onmisbaar dus.

Zonder internet zijn we hulpeloos

Een mobieltje is natuurlijk wel heel handig, maar dit wordt eigenlijk compleet mogelijk gemaakt door het internet. Want zonder het internet kan je ondanks dat alle apps op je telefoon staan er alsnog helemaal niks op doen! Eventjes wat opzoeken kost internet, de weg zoeken kost internet, whatsappen gaat via internet. En ook gewoon als je thuis bent en eventjes wat netflix wilt kijken, of een e mail wilt versturen. Alles gaat via het internet, en zonder dit zijn de meeste mensen (waaronder ik) helemaal de weg kwijt. Best belangrijk dus dat je goed internet regelt! Want ik denk dat iedereen wel kan beamen dat het bijzonder vervelend is als het opeens uitvalt. Want als bij het kwijtraken van een mobieltje, komen we met het kwijtraken van het internet helemaal nergens!