elektrische mountainbike
Geen categorie

De voordelen van een goede vaste baan

We leven in een zeer flexibele economie. Steeds meer mensen werken vanuit huis, meerdere parttimebanen of zijn ZZP’er of entrepreneur. En natuurlijk heeft deze nieuwe flexibele economie vele voordelen. Zo krijgen veel mensen de kans om verschillende banen uit te proberen om te kijken waar hun passie ligt. En natuurlijk is het spannend maar ook fantastisch om een eigen bedrijfje te beginnen. Desondanks zijn er toch ook nadelen hieraan. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen van de ‘klassieke’ vaste baan.

Zekerheid

Het beginnen van een eigen bedrijf kan een fantastisch avontuur zijn. Maar een eigen bedrijf is ook iets waar veel mensen veel onzekerheid door ervaren. Een bedrijf kan verlies lijden of niet genoeg opleveren om van te leven. Wanneer je een goede baan krijgt zul je veel meer zekerheid hebben over je inkomen dan dat je hebt in de beginjaren van een eigen bedrijf. Dit zal voor veel minder stress zorgen. Als je niet genoeg verdient aan het hebben van een eigen bedrijf zul je veel zorgen hebben en mogelijk ook niet kunnen aantonen aan de particuliere sector dat je genoeg verdient om een appartement of huis te kunnen huren.

Extra’s

Een ander groot voordeel aan het hebben van een goede baan is dat veel werkgevers naast het salaris veel extra’s zullen aanbieden die je anders uit eigen zak zult moeten betalen. Onder deze extra’s vallen bijvoorbeeld een dertiende maand, een telefoon abonnement, een auto van de zaak of als je in een grote stad woont kan het bedrijf mogelijk een elektrische mountainbike voor je regelen, dat scheelt weer in het fietsen. Al deze dingen kosten geld die je anders uit eigen zak zult moeten betalen.

Pensioen opbouwen

Daarnaast is het ook gemakkelijk om een pensioen op te bouwen wanneer je een baan hebt. Je kunt bijvoorbeeld een werkgever hebben die ook geld aan je pensioen toevoegt.

Promoties

Veel mensen zien in entrepreneur zijn het grote voordeel dat je in principe ongelimiteerde inkomsten mogelijkheden hebt. Maar wanneer je een vaste baan hebt betekent dit natuurlijk niet dat je niet heel veel geld kunt verdienen. Je kunt binnen een bedrijf verschillende promoties en hogere salarissen krijgen. Op deze manier kun je de zekerheid hebben van een vaste baan maar toch ook over de loop van je carrière je inkomen verhogen. Het is voor iedereen een eigen keuze of ze een baan willen vinden of een eigen bedrijfje beginnen. Allebei hebben hun voordelen en hun nadelen.