Cafe racer kopen

Cafe racers zijn van origine omgebouwde motoren die hoge snelheden kunnen bereiken. In de jaren ’50 waren er nog geen sportmotoren op de markt. Motorfanaten die een ‘need for speed’ hadden gingen zelf aan de slag om hun motoren om te bouwen om hoge snelheden te kunnen bereiken. De cafe racers waren toentertijd bekend en berucht om het lage rijcomfort. De snelheid van de motor, dus ook het weglaten van zo veel mogelijk (zware) onderdelen was prioriteit. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg modellen waarbij er niet ingeleverd is op het rijcomfort. Je kunt een cafe racer bij caferacerwebshop bestellen zodat je kunt genieten van de vintage look, zonder dat je comfort er onder hoeft te lijden.

Onderdelen voor je cafe racer

Typische kenmerken van een caferacer zijn lage stuurhendels, een eenpersoonzadel en een kleinere tank. Door de lage stuurhendels leun je meer voorover, waardoor je minder tegenwind hebt. Hierdoor kun je gemakkelijk hoge snelheden bereiken. Let wel op dat je binnen de decibelmeter blijft. Cafe racers zijn soms uitgerust met een sportuitlaat, die flink lawaai kan maken. Heel leuk, iedereen die je aan hoort komen. Maar riskeer geen boetes! Met een db killer zorg je dat het geluid van je uitlaat gedempt wordt, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Je kunt een db killer kopen bij caferacerwebshop. Deze bestel je online en je kunt deze gemakkelijk zelf monteren.

Hoe handig ben jij?

De oorspronkelijke bestuurders van de cafe racers waren echte doe- het- zelvers. Hoe goed ken jij je motor? De meeste motorrijders weten dat een motor niet zomaar een manier van transporteren is. Niets is zo bevrijdend als motorrijden: de wind door je haren en je bent één met de motor en de weg. Je wilt natuurlijk wel dat je cafe racer in goede staat blijft, en hiervoor is goed onderhoud essentieel. Het onderdeel wat je eigenlijk het meest gebruikt is de gashendel. Deze zijn in verschillende materialen te verkrijgen, bijvoorbeeld kunststof, staal of aluminium. Welk materiaal het fijnste aanvoelt licht aan jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt online de gashendels motors caferacerwebshop bestellen zodat het gewoon bij jou thuis bezorgd wordt.

Motor knipperlichten

De motor knipperlichten zijn ook in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Waar LED knipperlichten het meest populair zijn, doordat de lichten fel zijn en zuinig. Ook geven de moderne lichten een mooi contrast met de vintage look van je motor. Wanneer je graag een oude stijl wilt behouden, kun je natuurlijk ook voor de traditionele hallogenen knipperlichten gaan. Een kenmerk van de cafe racer is de unieke en personaliserende stijl. Dit betekend dat jij je motor helemaal naar je eigen stijl kunt aanpassen. Zo houd je de traditie in ere!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *